2014. augusztus 7., csütörtök

Citromlikőr vadmentából s citromfűből.

Vadmentás, citromfüves citromlikőr, azaz nem teljesen igazi, de házi limoncello.

Vadmentás és vad citromfüves is lehetne, mert egyre többfelé látni kivadulva a citromfüvet. 

Így készül:

Fél liter alkoholt töltünk egy szélesebb szájú üvegbe, amibe beleáztatjuk a következőket:

5 biocitrom lehámozott héja,
egy kis csokor citromfű
egy pár szál vadmenta leveles hajtás (persze jó a kerti is).
fél rúd vanília

Most két hetet ázik sötét helyen, majd leszűrjük és adunk hozzá  fél liter felforralt majd visszahűtött vizet és benne felolvasztott, kb. 20 dkg cukrot, majd hagyjuk még érni. Az édesség és az alkoholfok is változtatható a hozzáadott cukor és víz adagolásával.
Állítólag az olaszok is többféleképpen készítik saját szájízük szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése