2014. augusztus 9., szombat

Gyümölcsös jégtál

Az idei nyáron igen nagy divatnak örvend a gyümölcsös jégkocka, de a jégtál egy valóságos csoda. Elkészítése nem tart sokáig, a látvány viszont pazar.
Nem sok hozzávalót kell beszereznünk: szükséges pár darab citrusi gyümölcs és két egymásba helyezhető tál.
Ha ez megvan, hozzá
is kezdhetünk a jégtál elkészítéséhez.

1. Öntsünk vizet a középső tálba.

2. Esztétikusan helyezzük el a két tál között a gyümölcsöket, és öntsünk rá vizet, amíg el nem lepi a "dekorációt".
Figyeljünk rá, hogy a gyümölcskarikák nagyjából ugyanolyan méretűek legyenek, hogy a jégtál széle körülbelül mindenhol egyenlő legyen majd.

3. Tegyünk egy liternyi jeget a belső tálba, és fagyasztószalaggal rögzítsük le.
Érdemes négy helyen stabilizálni a két tál egymás közti távolságát esztétikai okok miatt.

4. Rakjuk be a fagyasztóba fél órára.

5. Vegyük ki a fagyasztóból.
Amennyiben nem túl szép a látvány, úgy itt még van lehetőségünk korrigálni rajta. Ha kész, helyezzük vissza a fagyasztóba egy napra.

6. Finoman vegyük ki a jégtálat.

7. Tálaljuk

Főként gyümölcssalátát, de akár italokat és jégkrémet is tehetünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése